Plastisch chirurg
KNMG

BIG: 79051702101

Over Drs. Anneke van Engeland

Cosmetisch arts

Drs. Anneke van Engeland voltooide haar geneeskundeopleiding aan het VU medisch centrum in Amsterdam. Na een periode als arts-assistent algemene chirurgie in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam, maakte zij de overstap naar de afdeling voor plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in het VU medisch centrum Amsterdam.

In 2002 begon zij aan haar opleiding tot plastisch chirurg. De eerste twee jaar, het algemeen chirurgische deel, werden volbracht in het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. In 2004 zette zij haar specialisatie voort met vier jaar plastische chirurgie in het VU medisch centrum.

Tijdens deze specialisatieperiode doorliep zij een deel van haar opleiding in de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Juist in dit laatstgenoemde ziekenhuis werd haar interesse met name gewekt voor het borstreconstructieve aspect van de plastische chirurgie.

In juli 2008 voltooide Drs. Van Engeland haar opleiding tot plastisch chirurg en vanaf dat moment beoefende zij het vak in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hier spitste zij zich vooral toe op algemene plastische chirurgie.

Buiten haar werkgebied heeft Drs. Van Engeland herhaaldelijk deelgenomen aan missies naar India in samenwerking met stichting IntReS. Daar voerde zij voornamelijk operaties uit bij patiënten met hazenlippen, brandwonden en aangeboren afwijkingen.

 

Wil je meer weten?

Vraag het ons!