Plastische chirurgie 

Ooglidcorrectie


Last van hangende, vermoeide oogleden of een boze blik? Met een bovenooglidcorrectie wordt er een klein reepje huid boven je ogen verwijderd en daarna wordt de huid gehecht. Hierdoor heb je direct resultaat, je krijgt een jongere en frissere uitstraling en eventuele klachten verdwijnen. Looy Clinics werkt niet samen met zorgverzekeraars. 


  • Behandeling door plastisch chirurg Drs. Anneke van Engeland
  • Plastisch chirurg sinds 2008
  • De behandeling duurt 30 tot 45 minuten
  • Behandeling wordt niet uitgevoerd tijdens zwangerschap
  • Lokale verdoving
  • Snel herstel
De behandeling

Ooglidcorrectie boven 

Een bovenooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn wanneer je last hebt van overhangende oogleden. De huid boven de ogen wordt slapper naarmate je ouder wordt. Dit zijn dan ook vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Overhangende oogleden kunnen een vermoeide uitstraling geven en je zicht beperken. Ook kan dit klachten veroorzaken zoals vermoeidheid en/of hoofdpijn. Door middel van een bovenooglidcorrectie kunnen deze klachten verdwijnen of verminderd worden. Je krijgt een jongere uitstraling en het geeft weer een frisse blik in het gezicht.

Allereerst kom je op consult, hierin bekijkt onze plastisch chirurg samen met jou de mogelijkheden. Vervolgens plannen wij de bovenooglidcorrectie met je in. De kosten van de behandeling dienen minimaal 7 dagen voorafgaand aan de afspraak/behandeling voldaan te zijn. Bij de ooglidbehandeling zal de chirurg eerst het huidoverschot aftekenen en vervolgens plaatselijke verdoving toedienen. De huid wordt gedesinfecteerd en het huidoverschot en eventueel vet wordt verwijderd. In sommige gevallen wordt de spier ook ingekort. Daarna wordt de huid gehecht met niet-oplosbare hechtingen, dit geeft een mooier resultaat dan oplosbare hechtingen. De hechtingen worden afgeplakt met pleisters, deze verwijderen we na 6 dagen in onze kliniek. De bovenooglidcorrecties worden uitgevoerd door onze plastisch chirurg Drs. Anneke van Engeland (plastisch chirurg sinds 2008).

Plastisch Chirurg

Drs. Anneke van Engeland

Dokter Anneke van Engeland is plastisch chirurg sinds 2008. Zij heeft haar geneeskunde opleiding gevolgd in het VU medisch centrum in Amsterdam. Na een periode gewerkt te hebben als arts-assistent algemene chirurgie in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam is zij overgestapt naar de afdeling plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in het VU medisch centrum Amsterdam. Drs. van Engeland is daarna vele nieuwe uitdagingen aangegaan bij o.a. een bekende kliniek in Nederland. Vanaf februari '23 zal zij het team van Looy Clinics komen versterken! Je bent dus in zeer ervaren en goede handen bij Drs. van Engeland.

Veelgestelde vragen

1Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Wij adviseren u om na de behandeling 15 minuten rust te nemen in onze kliniek.
2Hoe ziet het genezingsproces eruit?
Direct na de behandeling kan je last hebben van kleine bloeduitstortingen en zwellingen. Dit neemt allemaal geleidelijk af na dag 3, op de pleisters na ziet alles er toonbaar uit. Na 6 dagen mogen de hechtingen eruit en worden de pleisters verwijderd.
3Doet een ooglidcorrectie behandeling pijn?
De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. De verdoving gebeurt door middel van een injectie, in sommige gevallen wordt dit als onaangenaam ervaren. De behandeling zelf doet geen pijn.
4Hoe bereid ik mij voor op de behandeling?
Stop enkele dagen voor de behandeling met het nuttigen van alcohol, dit verdunt namelijk het bloed en vergroot de kans op bloedingen tijdens de bovenooglidcorrectie. Stop 2 weken voor de behandeling met roken, nicotine vernauwt de bloedvaten en kan de genezing verstoren. Kom zonder make-up naar de behandeling en breng geen creme of vettige producten aan op het bovenooglid op de dag van de behandeling.
5Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?
De pleisters en hechtingen dienen minimaal 6 dagen te blijven zitten. De eerste 24 uur na de behandeling dien je rust te nemen om zwellingen zoveel mogelijk te voorkomen. Douchen mag en de pleisters hoeven niet droog te blijven. Na 6 dagen verwijderen wij de hechtingen in onze kliniek. Daarna mag je ook weer make-up op de behandelde zone aan brengen. In de eerste 6 weken adviseren wij om niet onder de zonnebank te gaan en de zon te vermijden zodat de littekens zo mooi mogelijk genezen.
6Kan ik zelf naar huis rijden na de behandeling?
Wij adviseren je om niet zelf naar huis te rijden, maar iemand mee te brengen die je weer naar huis kan brengen.
7Hoe lang heb ik plezier van de ooglidcorrectie?
Gemiddeld heb je 10 jaar plezier van de behandeling.
Wil je meer weten?

Vraag het ons!