Plastische chirurgie 

Ooglidcorrectie


Last van hangende, vermoeide oogleden of een boze blik? Ontdek de voordelen van een bovenooglidcorrectie, een veilige en effectieve ingreep die jouw ogen een frisse en heldere uitstraling geeft. Met een bovenooglidcorrectie wordt er een klein reepje huid boven je ogen verwijderd en daarna wordt de huid gehecht. Hierdoor heb je direct resultaat en eventuele klachten verdwijnen. Lees verder om alles te ontdekken over deze populaire cosmetische ingreep en hoe je je zelfvertrouwen kunt versterken met een verjongde blik. Looy Clinics werkt niet samen met zorgverzekeraars. 


  • Behandeling door plastisch chirurg Drs. Anneke van Engeland
  • Plastisch chirurg sinds 2008
  • De behandeling duurt 30 tot 45 minuten
  • Behandeling wordt niet uitgevoerd tijdens zwangerschap
  • Jeugdige uitstraling en verbeterd zichtveld
  • Langdurig resultaat
  • Lokale verdoving
  • Snel herstel
Waarom een

Bovenooglidcorrectie  

Een bovenooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, is dé oplossing om overtollige huid en vet te verwijderen, waardoor je ogen weer kunnen stralen. De huid boven de ogen wordt vaak slapper naarmate je ouder wordt. Dit zijn dan ook vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Overhangende oogleden kunnen een vermoeide uitstraling geven en je zicht beperken. Ook kan dit klachten veroorzaken zoals vermoeidheid en/of hoofdpijn. Door middel van een bovenooglidcorrectie kunnen deze klachten verdwijnen of verminderd worden. Je krijgt een jongere uitstraling en het geeft weer een frisse blik in het gezicht. Deze ingreep kan dus niet alleen uw esthetiek verbeteren, maar ook functionele voordelen bieden, zoals een helderder gezichtsveld en verlichting van eventuele druk op de ogen.

Het proces

De behandeling 

Allereerst kom je op consult, hierin bekijkt onze plastisch chirurg samen met jou de mogelijkheden. Vervolgens plannen wij de bovenooglidcorrectie met je in. De kosten van de behandeling dienen minimaal 7 dagen voorafgaand aan de afspraak/behandeling voldaan te zijn.

Tijdens de bovenooglidcorrectie zal de chirurg in eerste instantie het teveel aan huid markeren en daarna een lokale verdoving toedienen. De huid wordt zorgvuldig gedesinfecteerd en het overtollige huidweefsel, en indien nodig vetweefsel, worden verwijderd. In sommige gevallen kan ook de spier worden ingekort. Daarna wordt de huid gehecht met niet-oplosbare hechtingen, die zorgen voor een mooier resultaat dan oplosbare hechtingen. Deze hechtingen worden afgedekt met pleisters, die na 6 dagen in onze kliniek worden verwijderd.

Onze ervaren plastisch chirurg, Drs. Anneke van Engeland, voert de bovenooglidcorrecties uit. Drs. Anneke van Engeland is al plastisch chirurg sinds 2008 en staat voor professionele zorg en expertise.

Plastisch Chirurg

Drs. Anneke van Engeland

Dokter Anneke van Engeland is plastisch chirurg sinds 2008. Zij heeft haar geneeskunde opleiding gevolgd in het VU medisch centrum in Amsterdam. Na een periode gewerkt te hebben als arts-assistent algemene chirurgie in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam is zij overgestapt naar de afdeling plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in het VU medisch centrum Amsterdam. Drs. van Engeland is daarna vele nieuwe uitdagingen aangegaan bij o.a. een bekende kliniek in Nederland. Vanaf februari '23 is Drs. Anneke van Engeland het team van LOOY Clinics komen versterken. Je bent dus in zeer ervaren en goede handen bij Drs. van Engeland.

Resultaten

Ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie voor en na resultaat

Ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Boven ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Ooglid correctie voor en na behandeling

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

1Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Wij adviseren u om na de behandeling 15 minuten rust te nemen in onze kliniek.
2Hoe ziet het genezingsproces eruit?
Direct na de behandeling kan je last hebben van kleine bloeduitstortingen en zwellingen. Dit neemt allemaal geleidelijk af na dag 3, op de pleisters na ziet alles er toonbaar uit. Na 6 dagen mogen de hechtingen eruit en worden de pleisters verwijderd.
3Doet een ooglidcorrectie behandeling pijn?
De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. De verdoving gebeurt door middel van een injectie, in sommige gevallen wordt dit als onaangenaam ervaren. De behandeling zelf doet geen pijn.
4Hoe bereid ik mij voor op de behandeling?
Stop enkele dagen voor de behandeling met het nuttigen van alcohol, dit verdunt namelijk het bloed en vergroot de kans op bloedingen tijdens de bovenooglidcorrectie. Stop 2 weken voor de behandeling met roken, nicotine vernauwt de bloedvaten en kan de genezing verstoren. Kom zonder make-up naar de behandeling en breng geen creme of vettige producten aan op het bovenooglid op de dag van de behandeling.
5Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?
De pleisters en hechtingen dienen minimaal 6 dagen te blijven zitten. De eerste 24 uur na de behandeling dien je rust te nemen om zwellingen zoveel mogelijk te voorkomen. Douchen mag en de pleisters hoeven niet droog te blijven. Na 6 dagen verwijderen wij de hechtingen in onze kliniek. Daarna mag je ook weer make-up op de behandelde zone aan brengen. In de eerste 6 weken adviseren wij om niet onder de zonnebank te gaan en de zon te vermijden zodat de littekens zo mooi mogelijk genezen.
6Kan ik zelf naar huis rijden na de behandeling?
Wij adviseren je om niet zelf naar huis te rijden, maar iemand mee te brengen die je weer naar huis kan brengen.
7Hoe lang heb ik plezier van de ooglidcorrectie?
Gemiddeld heb je 10 jaar plezier van de behandeling.
Wil je meer weten?

Vraag het ons!