PMU

Wenkbrauwen


Er bestaan verschillende technieken voor semi permanente make-up wenkbrauwen. Wij bieden een van de meest populaire en bekende technieken aan, namelijk; Powder Brows ook wel Ombre Brows genoemd. Deze techniek is het minst schadelijk voor de huid en geeft een zachte make-up look. In overleg met jou bepalen we welke vorm en kleur het beste bij jou past. Vervolgens meten en tekenen wij de wenkbrauwen nauwkeurig af voor een symmetrisch resultaat.


 • De (S)PMU Powder Brows blijven gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mooi van kleur
 • De eerste behandeling duurt ± 2 uur
 • Touch up (6-8 weken na de eerste behandeling) duurt ± 60 min
 • Er kan gewerkt worden met verdoving
 • Goede nazorg is van groot belang voor optimaal behoudt van kleur
 • Voor bestaande (S)PMU klanten zijn er aangepaste prijzen voor een touch up na 1-3 jaar
 • Bij zwangerschap voeren wij deze behandeling niet uit

PMU

Lippen


Met (S)PMU lippigmentatie kun je lippen meer kleur geven, asymmetrische lippen corrigeren of lippen voller laten ogen. Met (S)PMU lippigmentatie creëer je een lippenstift effect waarmee je lippen voller lijken en een gezonde blos krijgen. Deze techniek wordt vaak toegepast voor personen die dagelijks lippenstift gebruiken of vollere lippen willen, maar geen fillers willen laten toepassen. Wij passen de technieken full lips en lip blush toe. In overleg met jou bepalen we de gewenste kleur en vorm.


 • Optisch vollere lippen
 • Mooiere kleur lippen (donker en lichter mogelijk)
 • Natuurlijke asymmetrie van lippen kan aangepast worden
 • Vrijwel pijnloos
 • Indien gewenst kan er gewerkt worden met verdoving
 • Het resultaat blijft 1 tot 1,5 jaar, daarna neemt het geleidelijk af
 • De eerste behandeling duurt ± 3 uur, touch up ± 1,5 uur
 • Bij zwangerschap voeren wij deze behandeling niet uit

PMU

Deepliner


Wij bieden de nieuwe semi-permanente make-up (SPMU) techniek deepliner aan, ook wel infraslash eyeliner genoemd. Bij deze behandeling wordt er een dun lijntje tussen de wimpers gezet, hiermee creëer je een donkere inkijk bij de wimpers. Deepliner geeft een subtieler resultaat dan PMU eyeliner, welke net boven de wimpers gezet wordt. Door deepliner lijken de wimpers voller en langer op een natuurlijke manier.


 • Deepliner blijft gemiddeld 1,5 tot 3 jaar mooi van kleur
 • De eerste behandeling duurt ± 75 min
 • Touch up (6-8 weken na de eerste behandeling) duurt ± 45 min
 • Er kan gewerkt worden met verdoving
 • Goede nazorg is van groot belang voor optimaal behoudt van kleur
 • Wimperextensions dienen minimaal 2 weken voor de behandeling verwijderd te worden
 • Bij zwangerschap voeren wij deze behandeling niet uit
Resultaten

Permanente make-up resultaten

pmu wenkbrauwen

PMU powder brows

spmu lippen

PMU lippen

spmu wenkbrauwen

PMU powder brows

Deepliner

PMU deepliner

lippimentatie

PMU lippen

semi permanente make-up wenkbrauwen

PMU powder brows

PMU wenkbrauwen blond

PMU powder brows

PMU lippen

PMU lippen

PMU deepliner

Wenkbrauwen SPMU

PMU powder brows

PMU powder brows

PMU deepliner

Veelgestelde vragen

1Hoe lang duurt de behandeling?
Powder Brows: ± 2 uur inclusief uitleg, uitmeten/voor tekenen van de wenkbrauwen en het zetten. De touch up duurt ± 60 min. Deepliner: ± 75 min. inclusief uitleg. De touch up duurt ±45 min. Lippigmentatie: ± 3 uur inclusief uitleg, uitmeten/voor tekenen van de lippen en het zetten. De touch up duurt ± 1 uur.
2Ik heb oude (S)PMU, is dit erg?
In veel gevallen kunnen wij de Powder Brows er overheen zetten. Het ligt er natuurlijk aan hoe duidelijk de oude (S)PMU nog aanwezig is en welke vorm er is aangenomen. Laat ons altijd even weten voor de behandeling als je nog oude (S)PMU hebt en stuur daarbij een foto van je wenkbrauwen. Wij kunnen dan inschatten of het mogelijk is.
3Hoe lang blijven Powder Brows (SPMU) zitten?
Powder (Ombre) Brows blijven gemiddeld 1 tot 5 jaar zichtbaar. In de meeste gevallen is het mooi om de wenkbrauwen weer een opfrisbeurt (touch up) te geven na gemiddeld 1,5 tot 2 jaar, mits je de nazorg instructies zorgvuldig naleeft. Bij veel zonnebaden is er bijvoorbeeld kans op snellere vervaging van de SPMU. Daarnaast is elke huid anders, waardoor vooraf niet altijd te zeggen is hoeveel behandelingen er nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Indien er een derde behandeling nodig is, kan dit tegen een gereduceerde prijs van €59,- binnen 3 maanden na de tweede behandeling. Daarna gelden andere prijzen zoals te zien is in onze prijslijst.
4Kan ik zelf de vorm/kleur bepalen?
Wij doen alles in overleg met jou. Je kunt dus helemaal zelf aangeven welke vorm/kleur je mooi vindt etc. Wij meten de wenkbrauwen en lippen altijd uit om zeker te zijn dat deze vorm ook goed bij het gezicht past en op de juiste plek zit. De kleur bepalen we vooraf samen met jou. Ook kunnen we ervoor kiezen als je bang bent voor het resultaat, om de eerste behandeling de PMU wat lichter aan te zetten. Je kunt dan bij de touch up donkerder gaan.
5Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?
Wij adviseren 3 weken voor de behandeling geen zonnebank meer te bezoeken. Daarnaast adviseren wij 7 dagen na de behandeling watercontact te vermijden, het is dus handig hier rekening mee te houden met bijvoorbeeld haren wassen van tevoren. Bij het zetten van een Deepliner is het van belang dat eventuele wimperextensions minimaal 2 weken voor de behandeling verwijderd zijn, vermijd ten tijde van deze 2 weken ook waterproof eyeliner en wimperserum. Draag je lenzen? Neem dan een lenshouder mee om je lenzen tijdens de behandeling uit te kunnen doen.
6Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Om het pigmentatie proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het van belang dat de nazorg instructies zorgvuldig worden nageleefd. Na het zetten mag u de wenkbrauwen indien nodig voorzichtig droog deppen. Blijf dit herhalen als er nog wondvocht uit blijft komen om korstvorming zo veel mogelijk te voorkomen. De zwelling zal na een paar uur verdwijnen. De eerste 7 dagen is het belangrijk watercontact te vermijden. Houd dus ook rekening met sporten indien je veel transpireert. Wij adviseren daarnaast 30 dagen de zon/zonnebank te vermijden. Dit kan namelijk invloed hebben op de kleur van de wenkbrauwen. Krab eventuele korstjes niet van de wenkbrauwen af, deze zullen vanzelf loslaten na verloop van tijd. Als er losse korstjes tussen de wenkbrauwharen zitten, mag je deze natuurlijk wel wegborstelen. Heb je last van jeuk? Dan mag je eventueel Bepanthen deppend aanbrengen. Tip: maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een sunblock (factor 30 of hoger) om de kleur beter en langer te behouden.
7Moet ik mijn wenkbrauw epileren voor de (S)PMU behandeling?
Het beste is om je wenkbrauwen van te voren niet te epileren. Indien mogelijk kun je de wenkbrauwen 2 tot 3 weken laten groeien zodat wij precies zien waar de natuurlijke haargroei is. Op deze manier kunnen wij het beste bepalen welke vorm bij jouw gezicht past. Mocht je de wenkbrauwen wel geëpileerd hebben dan is dat geen probleem. In overleg epileren wij de wenkbrauwen voor je tijdens de behandeling.
8Hoe gaat de genezing van Powderbrows in zijn werk?
Dag 1: Je wenkbrauwen zijn net gezet, de huid kan wat gevoelig zijn. In de meeste gevallen is het even wennen als ze net gezet zijn, omdat de kleur wat warmer en donkerder is dan dat ze worden en ze wat breder kunnen ogen. Dag 2-4: Je wenkbrauwen kunnen nu nog donkerder lijken door de lichte korstvorming, ook nu kunnen ze nog wat breder zijn dan dat ze na genezing worden. Dag 5-10: Je wenkbrauwen gaan nu vervellen, op sommige plekken laten de korstjes al los en op andere plekken zitten ze nog goed vast. Krab deze korstjes er niet af, laat ze er vanzelf afvallen voor een betere genezing en kleurbehoud. Dag 8-14: Je wenkbrauwen zullen na het vervellen een stuk lichter zijn, schrik niet! Dit is geheel normaal. Dag 28-42: Je kunt nu beter beoordelen of je de vorm van de wenkbrauwen mooi vindt. Ook de kleur komt weer wat terug, ze kunnen nog wel wat ongelijk zijn kwa kleur. Geen zorgen, dit wordt met de nabehandeling allemaal bijgewerkt. Touch-up afspraak: Bij de touch-up wordt de kleur intenser gemaakt, eventuele ongelijkheden kwa kleur bijgewerkt en kunnen we indien gewenst ook de vorm en dikte nog wat aanpassen. Na deze behandeling gaat opnieuw het genezingsproces zijn werk doen. 5 weken na deze behandeling kun je het resultaat beoordelen, je wenkbrauwen zijn nu helemaal af!
9Hoe gaat de genezing van Deepliner in zijn werk?
Dag 1: Je deepliner is net gezet, de huid kan wat gevoelig zijn. In de meeste gevallen is het even wennen als ze net gezet zijn. Dag 2-4: Je deepliner kan nu nog donkerder lijken door lichte korstvorming, hierdoor kunnen ze breder lijken dan ze daadwerkelijk worden. Dag 5-10: Je deepliner gaat nu vervellen, op sommige plekken laten de korstjes al los en op andere plekken zitten ze nog goed vast. Krab deze korstjes er niet af, laat ze er vanzelf afvallen voor een betere genezing en kleurbehoud. Dag 8-14: Je deepliner zal na het vervellen een stuk lichter lijken, schrik niet! Dit is geheel normaal. Dag 28-42: Je kunt nu beter het resultaat beoordelen. De kleur komt weer wat terug, ze kunnen nog wel wat ongelijk zijn kwa kleur. Geen zorgen, dit wordt met de nabehandeling allemaal bijgewerkt. Touch-up afspraak (6 tot 8 weken na je eerste behandeling): Bij de touch-up wordt de kleur intenser gemaakt, eventuele ongelijkheden kwa kleur bijgewerkt en kunnen we indien gewenst ook de vorm en dikte nog wat aanpassen. Na deze behandeling gaat opnieuw het genezingsproces zijn werk doen. 5 weken na deze behandeling kun je het resultaat beoordelen, je deepliner is nu helemaal af!
10Hoe gaat de genezing van Lippigmentatie in zijn werk?
Dag 1: Je lippigmentatie is net gezet, de huid kan wat gevoelig en gezwollen zijn. De kleur oogt nog donker en aanwezig. In de meeste gevallen is het even wennen als ze net gezet zijn. Dag 2-4: Je lippigementie kan nu nog donkerder lijken door lichte korstvorming daarnaast zijn ze nog flink gezwollen, hierdoor kunnen ze dikker lijken dan ze daadwerkelijk worden. Dag 3-8: Je lippigmentatie gaat nu vervellen, op sommige plekken laten de korstjes/velletjes al los en op andere plekken zitten ze nog goed vast. Krab deze korstjes er niet af, laat ze er vanzelf afvallen voor een betere genezing en kleurbehoud. Het kan lijken alsof het niet goed gepakt heeft. Dag 9-14: Je lippen zullen na het vervellen een stuk lichter lijken, schrik niet! Dit is geheel normaal. Dag 28-40: Je kunt nu beter het resultaat beoordelen. De kleur komt weer wat terug, het kan nog wat ongelijk zijn kwa kleur. Geen zorgen, dit wordt met de nabehandeling allemaal bijgewerkt. Touch-up afspraak (6 tot 8 weken na je eerste behandeling): Bij de touch-up wordt de kleur intenser gemaakt, eventuele ongelijkheden kwa kleur bijgewerkt en kunnen we indien gewenst ook de vorm en dikte nog wat aanpassen. Na deze behandeling gaat opnieuw het genezingsproces zijn werk doen. 5 weken na deze behandeling kun je het resultaat beoordelen, je lippen zijn nu helemaal af!
11In de volgende gevallen is er geen behandeling mogelijk (absolute contra-indicaties):
• Bij koorts, corona of symptomen van corona.
• Bij huidkanker in het behandelgebied.
• Wanneer het te behandelen gebied het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling heeft ondergaan.
• Wanneer het te behandelen gebied een litteken bevat dat minder dan 6 maanden oud is.
• Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
• Op een plek waar PMU of tatoeage is weggelaserd of de laserwond niet genezen is.
• Wanneer het te behandelen gebied een geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen laat zien.
• Indien je zwanger bent of borstvoeding geeft.
12In de volgende gevallen raden wij een behandeling soms af (relatieve contra-indicaties):
• Na een behandeling met botox/fillers raden wij aan om minstens 8 weken te wachten met het plaatsen van (S)PMU.
• Als je een contactallergie hebt voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee (S)PMU wordt gezet. Wanneer je twijfelt over wel of niet behandelen bij dergelijke allergieën, voer dan eerst een kleine test met (S)PMU uit achter het oor.
• Bij diabetes (suikerziekte) is permanente make-up in sommige gevallen af te raden doordat wondheling bij sommige patiënten niet optimaal is. De meeste mensen met diabetes hebben echter een normale wondgenezing en kunnen de behandeling dus gewoon uitvoeren.
• Bij mensen met hemofilie (bloedstollingsziekte) kunnen er snel blauwe plekken en spontane bloedingen ontstaan waardoor er een grotere kans op nabloedingen is.
• Chronische huidziekten zoals bijvoorbeeld psoriasis, eczeem en vitiligo kunnen een Köbner fenomeen veroorzaken. Deze huidziekte kan zich verplaatsen naar een plek waar (S)PMU heeft plaatsgevonden.
• Mensen met een immuunstoornis lopen een groter risico op infecties. Een infectie kan het resultaat van de (S)PMU beïnvloeden.
• Bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Antistollingsmiddelen zoals bijvoorbeeld Enoxaparine (Clexane®), fenprocoumon (Marcoumar), acenocoumarol (Sintrom), Nadroparine (Fraxiparine®), Dalteparine (Fragmin®), rivaroxaban (Xarelto®), dabigatran (Pradaxa®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®) zorgen ervoor dat het bloed dun blijft en niet (snel) stolt. Dit heeft effect op de mate waarin het pigment in de huid blijft zitten. Mensen met een hart- en vaatafwijking gebruiken vaak antistollingsmiddelen, let hier dus goed op.
• Het gebruik van corticosteroïden (tabletten) zorgt vaak voor een vertraagde wondgenezing en een dunne kwetsbare huid. Dit kan het eindresultaat van de (S)PMU beïnvloeden.
• Bij gebruik van roaccutane (isotretinoïde tabletten), deze medicijnen worden soms bij acne voorgeschreven. Het zorgt vaak voor een erg droge en broze huid, jeuk, huidontsteking, droge ogen en lippen. Geadviseerd wordt gedurende een half jaar na de behandeling met roaccutane, (S)PMU niet uit te voeren wegens een mogelijk op hypertrofische litteken en/of pigmentatieafwijkingen.
Wil je meer weten?

Vraag het ons!