SPMU

Lippigmentatie


Met SPMU lippigmentatie kun je lippen meer kleur geven, asymmetrische lippen corrigeren of lippen voller laten ogen. Met SPMU lippigmentatie creëer je een lippenstift effect waarmee je lippen voller lijken en een gezonde blos krijgen. Deze techniek wordt vaak toegepast voor personen die dagelijks lippenstift gebruiken of vollere lippen willen, maar geen fillers willen laten toepassen. Wij passen de technieken full lips en lip blush toe. In overleg met jou bepalen we de gewenste kleur en vorm.

  • Optisch vollere lippen
  • Mooiere kleur lippen (donker en lichter mogelijk)
  • Natuurlijke asymmetrie van lippen kan aangepast worden
  • Vrijwel pijnloos
  • Indien gewenst kan er gewerkt worden met verdoving
  • Het resultaat blijft 1 tot 1,5 jaar, daarna neemt het geleidelijk af
  • De eerste behandeling duurt ± 3 uur, touch up ± 1,5 uur
  • Bij zwangerschap voeren wij deze behandeling niet uit
Resultaten

SPMU lippen

Lipblush before en after

SPMU lippen - Lip blush

Lipblush

SPMU lippen - Lip blush

Lippigmentatie voor en na

SPMU lippen - Full lips

Lippigementatie

SPMU lippen - Full lips

Veelgestelde vragen

1Wat is het verschil tussen "full lips" en "lip blush"?
Bij "full lips" worden jouw gehele lippen gepigmenteerd in een kleur die jij mooi vindt. Hierbij zetten we een sterke contour waardoor de lippen 1 tot 2 mm overlijnd kunnen worden. Bij "lip blush" zetten we géén sterke contour en wordt de lip naar binnen toe geschaduwd waardoor niet de hele lip gepigmenteerd wordt. Deze look geeft een natuurlijk resultaat.
2Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling van de SPMU lippen duurt ± 3 uur. Dit is inclusief de uitleg, het uitmeten en voor tekenen van de lippen en het zetten. De touch up duurt ± 1,5 uur.
3Ik heb oude (S)PMU lippigmentatie, is dit erg?
In veel gevallen kunnen wij de SPMU er overheen zetten. Het ligt er natuurlijk aan hoe duidelijk de oude (S)PMU nog aanwezig is en welke vorm er is aangenomen. Laat ons altijd even weten voor de behandeling als je nog oude (S)PMU hebt en stuur daarbij een foto van je lippen. Wij kunnen dan inschatten of het mogelijk is.
4Hoe lang blijft SPMU lippen zichtbaar?
SPMU lippigmentatie blijft 1 tot 1,5 jaar mooi, daarna zal het resultaat geleidelijk minder zichtbaar zijn. Factoren als zon, droge lippen en het gekozen pigment hebben hier invloed op.
5Kan ik zelf de vorm/kleur bepalen?
Wij doen alles in overleg met jou. Je kunt dus helemaal zelf aangeven welke vorm/kleur je mooi vindt, hoe dik je de lippen wilt etc. Wij tekenen de gewenste vorm altijd eerst uit en passen deze in overleg zo aan tot jij tevreden bent en we de pigmentatie kunnen toepassen. Ook kunnen we ervoor kiezen als je bang bent voor het resultaat, om de eerste behandeling de SPMU wat lichter aan te zetten. Je kunt dan bij de touch up altijd nog donkerder gaan.
6Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?
Wij adviseren 3 weken voor de behandeling geen zonnebank meer te bezoeken. Daarnaast adviseren wij 7 dagen na de behandeling zoveel mogelijk watercontact te vermijden. In de eerste 30 dagen na de behandeling zon/zonnebank vermijden. Dit kan namelijk invloed hebben op de kleur van de wenkbrauwen. Krab eventuele velletjes niet van de lippen af, deze zullen vanzelf loslaten na verloop van tijd. Heb je last van jeuk? Dan mag je eventueel bepanthen deppend aanbrengen. Tip: maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een sun block (factor 30 of hoger) om de kleur beter en langer te behouden.
7Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
Na de behandeling kunnen de lippen gezwollen zijn en donker van kleur. De zwelling neemt binnen de 24 uur af. In de eerste week zijn de lippen vaak een stuk donkerder van kleur, deze vervaagt echter na één week met 40% tot 60%. Na 4 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar en kan er indien gewenst een vervolgafspraak worden ingepland. Voor een perfect resultaat adviseren wij om binnen 6-10 weken na de eerste behandeling terug te komen voor een (gratis) touch up.
8Doet de behandeling pijn?
Voor de meeste is de behandeling geheel pijnloos, indien je een lage pijngrens hebt kan de behandeling gevoelig zijn.
9In de volgende gevallen is er geen behandeling mogelijk (absolute contra-indicaties):
• Bij koorts, corona of symptomen van corona.
• Bij huidkanker in het behandelgebied.
• Wanneer het te behandelen gebied het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling heeft ondergaan.
• Wanneer het te behandelen gebied een litteken bevat dat minder dan 6 maanden oud is.
• Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
• Op een plek waar PMU of tatoeage is weggelaserd of de laserwond niet genezen is.
• Wanneer het te behandelen gebied een geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen laat zien.
• Indien je zwanger bent of borstvoeding geeft.
10In de volgende gevallen raden wij een behandeling soms af (Relatieve contra-indicaties):
• Na een behandeling met botox/fillers raden wij aan om minstens 8 weken te wachten met het plaatsen van (S)PMU.
• Indien je regelmatig een herpes simplex (koortslip) hebt, is het af te raden (S)PMU uit te voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel waardoor het pigment moeilijker pakt. Als je af en toe een koortslip hebt (1 tot 2 maal per jaar) is een lipbehandeling wel mogelijk met de volgende voorzorgsmaatregelen: 5 dagen voor de (S)PMU behandeling, koortslip tabletten innemen of behandelen met koortslip crème en de crème één week na de behandeling blijven doorsmeren. Houdt er rekening mee dat door het plaatsen van (S)PMU een koortslip kan ontstaan. • Als je een contactallergie hebt voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee (S)PMU wordt gezet. Wanneer je twijfelt over wel of niet behandelen bij dergelijke allergieën, voer dan eerst een kleine test met (S)PMU uit achter het oor.
• Bij diabetes (suikerziekte) is permanente make-up in sommige gevallen af te raden doordat wondheling bij sommige patiënten niet optimaal is. De meeste mensen met diabetes hebben echter een normale wondgenezing en kunnen de behandeling dus gewoon uitvoeren.
• Bij mensen met hemofilie (bloedstollingsziekte) kunnen er snel blauwe plekken en spontane bloedingen ontstaan waardoor er een grotere kans op nabloedingen is.
• Chronische huidziekten zoals bijvoorbeeld psoriasis, eczeem en vitiligo kunnen een Köbner fenomeen veroorzaken. Deze huidziekte kan zich verplaatsen naar een plek waar (S)PMU heeft plaatsgevonden.
• Mensen met een immuunstoornis lopen een groter risico op infecties. Een infectie kan het resultaat van de (S)PMU beïnvloeden.
• Bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Antistollingsmiddelen zoals bijvoorbeeld Enoxaparine (Clexane®), fenprocoumon (Marcoumar), acenocoumarol (Sintrom), Nadroparine (Fraxiparine®), Dalteparine (Fragmin®), rivaroxaban (Xarelto®), dabigatran (Pradaxa®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®) zorgen ervoor dat het bloed dun blijft en niet (snel) stolt. Dit heeft effect op de mate waarin het pigment in de huid blijft zitten. Mensen met een hart- en vaatafwijking gebruiken vaak antistollingsmiddelen, let hier dus goed op.
• Het gebruik van corticosteroïden (tabletten) zorgt vaak voor een vertraagde wondgenezing en een dunne kwetsbare huid. Dit kan het eindresultaat van de (S)PMU beïnvloeden.
• Bij gebruik van roaccutane (isotretinoïde tabletten), deze medicijnen worden soms bij acne voorgeschreven. Het zorgt vaak voor een erg droge en broze huid, jeuk, huidontsteking, droge ogen en lippen. Geadviseerd wordt gedurende een half jaar na de behandeling met roaccutane, (S)PMU niet uit te voeren wegens een mogelijk op hypertrofische litteken en/of pigmentatieafwijkingen.
Wil je meer weten?

Vraag het ons!