Injectables

Botox behandeling


Bij ons in de kliniek kun je terecht voor verschillende botox behandelingen. Botox is een spierontspanner. Het is een natuurlijk eiwit dat door de medische wereld voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het wordt vooral gebruikt voor het tegengaan van rimpels in het gezicht. Rimpels ontstaan door het samentrekken van spieren. Denk aan het voorhoofd, het gebied tussen de wenkbrauwen en naast de ogen. Naast vermindering van rimpels wordt botox ook gebruikt voor medische doeleinden gebruikt, zoals pijnvermindering van migraine, tandenknarsen, gummysmile of overmatig zweten. Hoe werkt het? Door botox te injecteren in de spier die hier verantwoordelijk voor is, wordt de spierspanning sterk verminderd, met als resultaat dat uw rimpel, migraine, tandenknarsen, gummysmile of zweten sterk verminderd.

  • De gemiddelde behandeling duurt ± 15 min
  • Het resultaat is 3-6 maanden zichtbaar
  • Wordt zichtbaar na 3-14 dagen
  • Werkt preventief
  • Niet pijnlijk
  • Bij zwangerschap voeren wij deze behandeling niet uit
Resultaten

Botox

Veelgestelde vragen

1Hoe snel en hoelang heb ik resultaat?
De Botox begint te werken na 48 uur. Binnen 1 tot 2 weken is het eindresultaat zichtbaar. Het resultaat blijft 3 tot 6 maanden zichtbaar, na deze periode is de Botox afgebroken door het lichaam en keert de spieractiviteit terug. Bij regelmatige behandelingen met Botox blijft de stof langer actief en is het resultaat langer zichtbaar.
2Waar moet ik voor de behandeling rekening mee houden?
Wij adviseren om zonder make-up naar de behandeling te komen. Onze cosmetische arts ontsmet de plekken waar de behandeling wordt toegepast. Ook raden wij aan geen paracetamol of ibuprofen vlak voor de behandeling tegen de pijn te nemen en drink 24 uur voor de behandeling géén alcohol. Dit zorgt er namelijk voor dat je bloed dunner is en je een grotere kans hebt op blauwe plekjes.
3Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?
In de eerste 6 uur na de behandeling mag je geen make-up dragen. Gezichtsbehandelingen, scrubben en peelings worden in de eerste 24 uur na de behandeling afgeraden. Na de behandeling adviseren wij om de eerste week niet naar de sauna of zonnebank te gaan. In de zon zitten kan, mits je iedere twee uur gebruik maakt van zonnebrandcrème met factor 50 op de behandelde zone.
4Zijn de prikjes zichtbaar na de behandeling?
Na de behandeling kun je last hebben van blauwe plekjes of zwellingen door de injecties, deze verdwijnen binnen 2 tot 3 dagen.
5Is een Botox behandeling pijnlijk?
Wanneer de naald wordt ingebracht kan het enigszins gevoelig zijn, maar de pijn is meestal zeer gering en van korte duur. De naalden die worden gebruikt bij de Botox behandeling zijn klein en fijn, waardoor de behandeling in bijna alle gevallen niet als pijnlijk wordt ervaren.
6Wat is Botox?
Botox, ook wel Botuline toxine, is een uit de natuur verkregen eiwit. Deze stof zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren blokkeert. Met Botox kun je op een eenvoudige manier tijdelijk (gezichts)spieren ontspannen die de vorming van rimpels kunnen veroorzaken of ook om bijvoorbeeld transpiratie, hoofdpijn en tandenknarsen tegen te gaan. Wij werken met het merk Dysport Botox.
7Is een Botox behandeling mogelijk tijdens zwangerschap of bortsvoeding?
Tijdens zwangerschap of borstvoeding is een Botox behandeling bij ons niet mogelijk. De mogelijke gevolgen voor de baby zijn nog onbekend, uit voorzorg voeren wij de behandeling dan ook niet uit.
8Wat is het verschil tussen fillers en Botox?
Botox zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en rimpels minder zichtbaar of voorkomen worden. Verder kan Botox bijvoorbeeld gebruikt worden tegen tandenknarsen, migraine/hoofdpijn en transpiratie. Fillers worden voornamelijk gebruikt voor volumeverlies in bijvoorbeeld de wangen, marionetlijnen, neus-lippen plooi, rokerslijntjes, traangoot, kin, kaaklijn, neus en jukbeenderen. In enkele gevallen worden fillers gebruikt als aanvulling op Botox om diepe plooien/rimpels verder te verminderen.
9Hoe werkt een botox behandeling tegen zweten?
Botox blokkeert de zenuwuiteinden van de zweetklieren waardoor overmatig zweten (hyperhidrosis) wordt voorkomen. Dit is een ideale behandeling voor mensen die veel last hebben van zweten in bijvoorbeeld de zomermaanden. De behandeling blijft gemiddeld 5 tot 6 maanden effectief en duurt ongeveer 20 minuten inclusief consult.